Espais patrimonials

Des de l’epicentre de la plaça del Rei, el visitant que hi estigui interessat pot apropar-se al temple d’August, on l’urbanisme i el poder polític i religiós van de bracet.

MUHBA Temple d'August

El conjunt monumental de la plaça del Rei és el nucli fundacional del Museu d’Història de Barcelona des que es va crear l’any 1943.

MUHBA Plaça del Rei

Fora de la ciutat, a banda i banda de la porta d’entrada a la colònia pel costat de mar, es van construir entre mitjans del segle I i principis del segle II dC dos conjunts termals portuaris de caràcter públic. Els dos nuclis termals devien ser per a homes i per a dones, tal i com es troba a d'altres llocs de l’imperi.

La Porta de Mar i les Termes Portuàries

La Via Sepulcral Romana, que es troba a l’actual plaça de la Vila de Madrid, correspon a un vial secundari que comunicava la colònia Barcino amb l’actual zona de Sarrià i que tenia, a banda i banda, enterraments de persones de les classes populars dels segles I a III de la nostra era.

MUHBA Via Sepulcral Romana

Una domus ubicada a tocar de la muralla de Barcino datada entre els segles I i IV dC. Destaca pel ric conjunt de pintures de sostre i paret, recentment  recuperades i restaurades gràcies al Pla Barcino, que es podran contemplar en visites guiades.

MUHBA Domus Avinyó

En aquest espai es conserven les restes d’una gran domus romana i de diversos locals comercials del segle IV, propietat d’un personatge important. Del segle XIII-XIV se’n conserven sis sitges per emmagatzemar tota mena de productes.

MUHBA Domus de Sant Honorat

Inaugurat el març de 2015, el MUHBA El Call és el millor punt de partida per conèixer com vivia la comunitat jueva barcelonina en temps medievals.

MUHBA El Call

Situat dins de l’actual mercat de Santa Caterina, l’Espai Santa Caterina - Centre d’Interpretació Arqueològica resumeix alguns dels fets fonamentals de la història de Barcelona des de l’edat del bronze fins a les últimes manifestacions de l’arquitectura contemporània.

MUHBA Santa Caterina
MUHBA Vil·la Joana
MUHBA Park Güell

La fàbrica Fabra i Coats és un recinte d'un interès patrimonial excepcional, que segueix el model dels conjunts industrials anglesos. La recuperació del complex ha permès preservar en gran mesura el conjunt edificat, que hores d'ara ja comença a acollir entitats i projectes culturals i educatius.

MUHBA a Fabra i Coats
MUHBA Oliva Artés
MUHBA Casa de l’Aigua

El Refugi 307 és un dels refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil amb l’objectiu de protegir la població dels bombardejos indiscriminats que va patir Barcelona.

MUHBA Refugi 307
MUHBA Turó de la Rovira

Pàgines