Jornades i seminaris

El Centre de Recerca i Debat del MUHBA programa seminaris, jornades i cicles de conferències a fi de donar a conèixer els resultats de les recerques que diversos investigadors i tècnics especialistes estan duent a terme sobre la ciutat de Barcelona. Des d’una perspectiva històrica, en aquests espais de diàleg es parla de canvis socials i econòmics, de processos de transformació urbana i de la preservació del patrimoni arquitectònic i arqueològic de la ciutat, entre d’altres temes.

La jornada advoca per una particular –i innovadora– interpretació històrica de la Barcelona de la segona meitat del segle XX.

Seminari ‘Habitar Barcelona al segle XX. Accés a l'habitatge, veïns i ciutat, 1945-1992’

Dijous, 16 de març de 2017
Representació fotogràfica de la dona treballadora a Barcelona. La Fabra i Coats com a cas d’estudi, a càrrec de Marta Delclós i Raventós

Dimecres, 22 de març de 2017
Conflicte, acció i mobilització, a càrrec de Mònica Borrell Cairol

Primer cicle de conferències ‘Dones creadores’

Presentació del documental creat pel Museu d’Història de Barcelona, la Oficina del Historiador de la Ciudad de La Habana i la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional.

Presentació de documental ‘L’Havana i Barcelona. Història de dues ciutats, 1779-1936’

L’Associació Consell de Cent i el MUHBA, organitzen un cicle de conferències per analitzar i discutir les iniciatives, els plans i les propostes promogudes per l’Ajuntament de Barcelona a la ciutat durant la transició democràtica, fins a les eleccions municipals
de 1979.

Cicle de conferències ‘Gent de la Casa Gran (1977-1983)’