Programa Educatiu

El programa educatiu del MUHBA té per objectiu proporcionar als escolars, famílies i agents educatius de la ciutat, les claus per llegir, interpretar i construir  coneixement sobre la història i el patrimoni de la ciutat de Barcelona.

A  través de les propostes educatives  – el programa d’activitats escolars “Interrogar Barcelona”,  el “Projecte educatiu integrat” de col·laboració escola-museu, el “Casal  d’estiu. Llegim la ciutat” i el curs per a professors “Itinerar Barcelona. Formes d’interpretar la ciutat” –,  el MUHBA esdevé un mirall interactiu de la ciutat que interpel·la al visitant a través d’interrogants clau que cerquen la interpretació del patrimoni i la reflexió crítica sobre la història urbana.

Les propostes del programa educatiu abarquen una amplia cronologia històrica, des de l’època romana fins al segle XX i posen l’èmfasi en el procés històric. Així mateix, les accions educatives es disseminen més enllà dels murs del museu, explicant la història de la ciutat trepitjant els carrers de Barcelona.

Consulteu aquí el Programa Educatiu del Curs 2016/2017.

El programa d’activitats escolars del MUHBA té per objectiu que l’alumne aprengui a interpretar el patrimoni per tal de poder construir el seu propi coneixement sobre la ciutat de Barcelona. Sota el títol Interrogar Barcelona recollim un seguit de propostes que parteixen de grans interrogants per treballar diferents temes relacionats amb la història i el patrimoni urbà. El diàleg, la investigació, la interpretació i la reflexió crítica seran les seves eines per resoldre els interrogants.

Interrogar Barcelona

El projecte educatiu integrat neix de la voluntat d’establir vincles i cooperació amb els diferents agents educatius de la ciutat. L’objectiu és construir una ciutadania reflexiva  compromesa amb el seu patrimoni artístic, cultural i social, capaç d’apropiar-se de l’espai públic i fer-lo seu. En aquest context, el museu ha creat diferents projectes educatius pensats i construïts de forma conjunta amb diferents institucions educatives de la ciutat.

Projecte educatiu integrat

Propostes adreçades a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys per visitar el museu durant el període de vacances. La millor manera de divertir-se i aprendre la història de Barcelona, amb activitats que combinen el lleure i el coneixement i el gaudi del patrimoni.

Casals i tallers

Cursos que proposen un mètode per a construir punts de vista originals sobre la ciutat i el seu patrimoni amb rigor històric i documental. Adreçats a mestres, professors, arquitectes, historiadors i guies turístics.

Cursos